Mijn favorieten

Impuls Wonen Gemeente Terneuzen, Subsidie

Direct regelen

De subsidieverordening Impuls Wonen Gemeente Terneuzen is vastgesteld. Met deze subsidieverordening wil de gemeente de omvang van de particuliere woningvoorraad verminderen, de kwaliteit ervan verbeteren, de woonomgeving verbeteren en verloedering en verpaupering tegen gaan.

Vanaf 17 juli 2014 kan subsidie worden aangevraagd voor de volgende activiteiten:

  1. het slopen van woningen, 100% van de sloopkosten met een maximum van € 10.000,- per woning
  2. het samenvoegen van woningen, 100% van de kosten met een maximum van € 15.000,-
  3. het slopen van woningen en minder woningen terugbouwen, 75% van de sloopkosten met een maximum van € 7.500,- per woning
  4. het slopen van woningen en een gelijk aantal terugbouwen, 50% van de sloopkosten met een maximum van € 5.000,-
  5. het saneren van bedrijven, 50% van het investeringstekort met een maximum van € 25.000,-
  6. het oplossen van ruimtelijke problemen (invullen van leegstaande panden), 50% van het investeringstekort met een maximum van € 25.000,-
  7. invullen van open ruimten, 100% van de kosten met een maximum van € 5.000,-.

Voor meer informatie kunt u de 'Verordening Subsidie Impuls Wonen Gemeente Terneuzen' raadplegen. Deze gemeentelijke verordening staat op de website overheid.nl. Met dit formulier kunt u zoeken op overheid.nl in de regelgeving van de gemeente Terneuzen.

 

Voorwaarden

Voor de activiteiten

  • het slopen van woningen, 100% van de sloopkosten met een maximum van € 10.000,- per woning
  • het samenvoegen van woningen, 100% van de kosten met een maximum van € 15.000,-
  • het slopen van woningen en minder woningen terugbouwen, 75% van de sloopkosten met een maximum van € 7.500,- per woning
  • het slopen van woningen en een gelijk aantal terugbouwen, 50% van de sloopkosten met een maximum van € 5.000,-

is de voorwaarde dat de woning een maximale WOZ-waarde heeft van € 140.000,- en gebouwd is voor 1970. Daarbij moet het gaan om particulier woningbezit, bestemd voor woondoeleinden.

Voor de activiteiten 

  • het saneren van bedrijven, 50% van het investeringstekort met een maximum van € 25.000,-
  • het oplossen van ruimtelijke problemen (invullen van leegstaande panden), 50% van het investeringstekort met een maximum van € 25.000,-

is het van belang dat u eerst toestemming vraagt aan het college op grond van het Toetsingskader voor nieuwe woningbouwinitiatieven, voordat u subsidie aanvraagt.

Voor de activiteit 

  • invullen van open ruimten, 100% van de kosten met een maximum van € 5.000,-.

moet het betreffende perceel de bestemming woondoeleinden bezitten en tijdelijk of permanent met niet wonen worden ingevuld.

 

Voor alle activiteiten geldt:

Uw activiteit moet plaatsvinden binnen de bebouwde kom van een kern. Hiervoor worden de grenzen aangehouden die de provincie heeft vastgesteld en te vinden zijn op http://zldags.zeeland.nl/geo/ (Ruimtelijke ordening). De subsidie kan alleen worden toegekend aan natuurlijke en rechtspersonen, met uitzondering van woningcorporaties en rechtspersonen die door de overheid gesubsidieerd worden.

Als er subsidie wordt toegekend is het de bedoeling dat u start met de activiteiten binnen zes maanden na het krijgen van de subsidie. De betaling wordt achteraf voldaan door de gemeente op basis van werkelijk gemaakte kosten.

Aanvraag

Voor het indienen van een aanvraag kunt u gebruik maken van formulier Aanvraag Subsidie Impuls Wonen Gemeente Terneuzen.

Let op: Bij het indienen van uw aanvraag moet u ook een bijlage en een aantal documenten toevoegen. Welke bijlage en welke documenten dat zijn is aangegeven in de het formulier bijlage 1 tot en met 7 behorende bij aanvraagformulier Subsidie Impuls Wonen.

U kunt uw aanvraag sturen aan:

Gemeente Terneuzen

Postbus 35

4530 AA Terneuzen